Az eladás-, vagy ha úgy tetszik értékesítés - sikerét meghatározó tényezőkkel mindenkinek érdemes tisztában lennie, nem csak a jó porszívóügynököknek. Hogy miért? Mert minden egyes dolgozó ember végez értékesítési feladatot, legfeljebb ezt még nem vette észre.

Vegyünk példának egy szakmát, amely hagyományosan távol áll az értékesítéstől: a beszerző. A beszerző a vállalat részére különböző nyersanyagokat, eszközöket szerez be, a nyomtatópapírtól kezdve az igazgató Mercijén át az üzemben feldolgozandó fémlemezekig... a sort hosszasan folytathatnám. Látszólag csak beszerez különböző dolgokat, el nem ad semmit. De ez így nem igaz! Nézzük, hogyan kezdi meg munkáját egy új beszerző munkatárs.

Először is elmegy az állásinterjúra, amely általában több körből áll. Minden állásinterjú önmagában egy eladási szituáció: a vevő a leendő munkaadó, a termék pedig a pályázó munkavállaló. A beszerző jól adja el magát az interjúkon, bebizonyítja, hogy ő jobb, mint a többi jelentkező, ezért felveszik. ...olvass tovább!

folytatás itt:

http://sikerman.hu/2011/01/a-sikeres-eladas-titkai